persbericht: Verizon introduceert Virtual Network Services

verizon640Amsterdam – Verizon Enterprise Solutions introduceert zijn nieuwe oplossing Virtual Network Services. Deze reeks van diensten stelt bedrijven in staat om over te stappen naar een gevirtualiseerd infrastructuurmodel dat hun flexibiliteit vergroot en on demand netwerkbronnen biedt.

De nieuwe diensten zijn per direct wereldwijd beschikbaar en worden aangeboden ‘as-a-service’. Ze veranderen het netwerk in een verzameling van softwareoplossingen die op een open platform draaien. Deze aanpak breekt met de traditionele manier waarop netwerkdiensten worden ingericht en afgenomen. Dit sluit beter aan op moderne ontwikkelingen zoals de digitalisering van bedrijfsprocessen, IP-communicatie, internetvideo en mobiele verbindingen met de cloud.

De Virtual Network Services van Verizon bieden organisaties een ‘levend’ netwerk dat zich snel kan aanpassen aan het aantal bedrijfslocaties en gebruikers, de vereiste bandbreedte voor applicaties en het gebruik van applicaties door werknemers. Zo maakt het bedrijf een veilig en efficiënt netwerk met hoge prestaties mogelijk.

De nieuwe diensten bieden organisaties diverse zakelijke en technische voordelen, zoals:

Zakelijke voordelen:

  • Flexibiliteit: Een kortere time-to-market dankzij verminderde inzet van hardware en het snel kunnen voorzien van software.
  • Een reductie van de totale eigendomskosten: Een on demand, flexibel pay-as-you-go model met minder hardware vereisten.
  • Integraal beheer: Een volledig geautomatiseerd en beheerd orchestatrion-platform maakt het mogelijk om met een simpele muisklik Virtual Network Function (VNF) service chains te activeren via een internetportaal.
  • Flexibele serviceniveaus: Alle functies en mogelijkheden kunnen naar behoefte worden gebruikt.

Technische voordelen:

  • Flexibiliteit: Ondersteuning voor diverse netwerkfuncties en technologie van uiteenlopende leveranciers op basis van één cloud-platform of universele apparatuur op de locatie van de klant.
  • Dynamische schaalbaarheid voor organisaties met honderden of duizenden locaties.
  • Een ecosysteem met technologiepartners van wereldklasse, waaronder Cisco, Juniper, Fortinet, Riverbed, Palo Alto en Viptela.
  • Een snelle en eenvoudige activering van diensten – Dankzij het gebruik van selfserviceportalen gaat het bestel- en implementatieproces razendsnel.

“De manier waarop netwerkdiensten worden aangeboden ondergaat ingrijpende veranderingen. Dit is de grootste verschuiving sinds de algemene acceptatie van MPLS”, aldus Shawn Hakl, vice president Networking & Innovation bij Verizon. “Vandaag maakt het netwerk de overgang naar een gevirtualiseerd model dat gebruiktmaakt van dezelfde technologie die de datacentermarkt op zijn kop zette. Met ons nieuwe dienstenaanbod brengen organisaties balans in de flexibiliteit, het prestatievermogen, de kosten en de beveiliging die nodig zijn voor de groei van mobile-to-cloud applocaties en het Internet of Things.”

Traditionele netwerken bieden bedrijven niet langer de flexibiliteit die nodig is om succesvol te concurreren
Traditionele netwerken werkten prima toen bedrijven nog te maken hadden met minder dynamische marktontwikkelingen. Vandaag de dag moeten zij echter steeds innovatiever en flexibeler te werk gaan. Hun bestaande netwerken zijn in de loop van tijd steeds complexer en moeilijker te beheren geworden. De meeste applicaties kunnen niet snel genoeg worden opgeschaald. Dit kan resulteren in langdurige en pijnlijke implementatiecycli.

Netwerken moeten daarnaast de groeiende vraag naar bandbreedte bijbenen. Onderzoeksbureau IDC voorspelt dat de digitale transformatie er alleen al in 2016 voor zorgt dat het niveau van connectiviteit in alle industriële sectoren met 50 procent zal toenemen.

Gevirtualiseerde netwerken lenen zich bij uitstek voor bedrijven met meerdere locaties, beperkte of krimpende budgetten en verouderde netwerken waarvan de hardware toe is aan vernieuwing. Hetzelfde geldt voor early adopters die op zoek zijn naar innovatieve nieuwe manieren om hun bedrijf in de vaart der volkeren op te stoten.

“Gevirtualiseerde diensten worden het helemaal”, zegt Nav Chander, Research Manager Enterprise Telecom bij IDC. “Verizon loopt op kop met de wereldwijde introductie van zijn Virtual Network Services. De visie, strategie en het dienstenaanbod van de wereldwijde netwerkspecialist zijn een schot in de roos. Ik verwacht dat andere spelers in de markt Verizons voorbeeld volgen.”

Drie gebruiksmodellen voor de gevirtualiseerde diensten van Verizon
Verizon biedt klanten drie modellen voor het afnemen van zijn gevirtualiseerde diensten: universele apparatuur op locatie (CPE), cloud-gebaseerde virtuele CPE-diensten (beschikbaar in het najaar van 2016) en hybride diensten. Klanten die voor de derde optie kiezen, kunnen apparatuur op locatie en cloud-diensten combineren op basis van hun individuele zakelijke en technische behoeften.

De eerste Virtual Network Service-pakketten van Verizon omvatten beveiliging, WAN-optimalisatie en softwaregedefinieerde WAN-diensten. Verizons nieuwe diensten kunnen worden geleverd via publieke, private en draadloze netwerken van Verizon of andere dienstverleners, of een combinatie van meerdere dienstverleners over meerdere netwerken.

De Professional Services-medewerkers van Verizon kunnen organisaties bijstaan met netwerkevaluaties en ontwerpdiensten voor de implementatie van de Virtual Network Services.

Kijk hier voor meer informatie.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.