Recordaantal nieuwe leden en klanten voor Amsterdam Internet Exchange

AMS-IX_logo_RGB_Transparent_onLight-416hoogAmsterdam, 26 januari 2016 – AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) heeft wederom een succesvol jaar achter de rug. In het afgelopen jaar werd er zelfs een recordaantal nieuwe leden en klanten behaald: 127. Dat brengt het totaal nu op ruim 750 aangesloten leden en klanten. Daarnaast zag AMS-IX in september de grens van 4 Terabits per seconde (Tbps) doorbroken worden, welke momenteel bijna op 4,5 Tbps staat. Deze pieken in de hoeveelheid van het internetverkeer op een bepaald moment, gecombineerd met het hoge aantal nieuwe aansluitingen onderstreept AMS-IX’s leidende positie in de wereldwijde Internet Exchange-markt.

Internet blijft groeien
In 2015 groeide het totale internetverkeersvolume binnen AMS-IX met 27% van 7.1 naar 9 Exabytes (ruim 9 miljoen Terabytes). De groei van het volume heeft ook invloed op de capaciteit. Een voorbeeld van deze groei is de verdubbeling van het aantal poorten met een grotere capaciteit (100GE poorten). Bovendien zag AMS-IX het IPv61-verkeer in één jaar tijd bijna verdrievoudigen: van 24 Gigabits per seconde (Gbps) in 2014 tot 68 Gbps in 2015. Deze sterke groei toont aan dat onze klanten steeds vaker IPv6 implementeren in hun organisatie.

Job Witteman, CEO van AMS-IX: “Ons doel is het faciliteren van de uitwisseling van (internet)verkeer. Op deze manier versterken we al ruim twintig jaar de digitale infrastructuur in Nederland. Daarbij zien we dat AMS-IX een grote aantrekkingskracht heeft op partijen uit het buitenland. Van de 127 nieuwe aansluitingen op AMS-IX is 86% afkomstig van buiten Nederland. Daarvan komt ruim een kwart van buiten Europa. AMS-IX bevestigt daarmee opnieuw de internationale rol die het inneemt binnen het wereldwijde internet.”

Meer feiten en cijfers over de groei van AMS-IX in 2015 vindt u in deze infographic.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.