Tegile introduceert nieuwe IntelliFlash HD die zorgt voor hyperconsolidatie

Teglie-Logo-Blue-Transparent640Tegile Systems leverancier van op flash gebaseerde storage-arrays, zal zijn nieuwe storage-platform IntelliFlash HD op 30 augustus 2015 onthullen tijdens VMworld US in het Moscone Center in San Francisco.

IntelliFlash HD is het eerste op flash gebaseerde storage-platform dat hyperscale prestaties en kostenvoordelen naar datacenters brengt. Het isvooral ontwikkeld voor Fortune 1000-ondernemingen die op agressieve wijze consolidatie binnen hun datacenters nastreven. IntelliFlash HD biedt met één flash-platform tot 5 miljoen IOPS en 10 PB aan effectieve opslagcapaciteit in één rack. De effectieve opslagkosten liggen onder de 0,50 euro per GB. Het storage-platform helpt ondernemingen om hun bedrijfsapplicaties ongekend snel te laten presteren, een einde te maken aan losse eilandjes van opslagsystemen en te profiteren van de aanzienlijke economische voordelen van hyperconsolidatie.

De kern van IntelliFlash HD wordt gevormd door het IntelliFlash OS van Tegile. Dit is hetzelfde besturingssysteem dat op de bekende all-flash en hybrid-flash storage arrays van Tegile runt. Het IntelliFlash OS combineert diverse innovaties op het gebied van flash-beheer, datapersistentie en gegevensbeheer.IntelliFlash HD is daarmee in staat om nieuwe niveaus van consolidatie,eenvoud en kostenefficiëntie te bieden.

Opvallende innovaties zijn onder meer:

  • Een schaalbare architectuur: horizontale en verticale schaalbaarheid met gebruik van meerdere controllers zorgt voor continu lage latency en hoge prestaties zelfs bij grootschalige implementaties.
  •  Hoge opslagdichtheid: 512 TB op 3RU ruimte met een SanDisk InfiniFlash-behuizing met hoge flash-dichtheid; tot 10 PB aan effectieve opslagcapaciteit in één 42U-rack.
  • Continue prestaties: hoge doorvoersnelheden, latency van minder dan een milliseconde en tot 5 miljoen IOPS in één rack.
  • Eén flash-platform: ondersteuning voor krachtige flash-configuraties, flash-configuraties met een hoge opslagdichtheid en hybride flash-configuraties binnen een en hetzelfde platform.
  • Unified storage: native toegang op zowel blokniveau (FC, iSCSI) als bestandsniveau (NFS, CIFS/SMB3).
  • Uitgebreide mogelijkheden voor databeheer: snapshots, klonen, thin provisioning, inline deduplicatie en compressie.
  • Betaalbare disaster recovery: replicatie tussen volledig op flash gebaseerde én hybride configuraties.
  • Beheereenvoud: alle taken kunnen worden geregeld via één gebruikersinterface.
  • VMware-ondersteuning: integratie met VMware SRM, VAAI, VASA en Virtual Volumes.

Tegile is de enige leverancier van geavanceerde storage-oplossingen die door Gartner als ‘Visionary’ is gepositioneerd in twee Magic Quadrants: ‘Solid State Arrays’ en ‘General Purpose Storage Arrays’. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid aanbod van intelligente op flash gebaseerde storage arrays.

Organisaties kunnen kiezen uit een brede reeks van hybride flash-arrays, volledig op flash gebaseerde arrays en hyper-dense flash-arrays. Deze arrays stellen hen in staat om al hun workloads te consolideren binnen één flash-platform. Ze kunnen daarbij kiezen tussen een capaciteit variërend van 10 TB tot 10 PB. Alle arrays worden beheerd door één besturingssysteem. IntelliFlash HD leent zich bij uitstek niet alleen voor latency-gevoelige applicaties maar ook voor workloads van grote datawarehouses, data analytics-toepassingen, big data-verwerking, image-beheer en grootschalige private clouds.

“We zijn verheugd dat Tegile tegen aantrekkelijke kosten in staat is om een antwoord te bieden op de tot dusver onopgeloste problemen rond big data waarmee datacenter-infrastructuren te maken krijgen”, zegt Ravi Swaminathan, vicepresident en directeur Systems and Software Solutions bij SanDisk. “Met IntelliFlash HD van Tegile dragen SanDisk en Tegile bij aan een snellere overstap naar het volledig op flash gebaseerde datacenter.”

“Alle ondernemingen die binnen hun productieomgevingen gebruikmaken van flash-opslag, willen daar na verloop van tijd meer workloads mee ondersteunen. De zorgen rond de kosten per GB van flash-opslag zijn de enige reden waarom zij hiermee wachten”, zegt Eric Burgener, onderzoeksdirecteur Storage bij IDC. “Het nieuwe platform IntelliFlash HD van Tegile reduceert de effectieve opslagkosten tot een niveau van rond de 0,50 euro per GB. De oplossing combineert volledig op flash gebaseerde prestaties met een opslagdichtheid van 170 TB/U. Storage-oplossingen zoals IntelliFlash HD helpen ondernemingen om op kostenefficiënte wijze meer flash-opslag binnen hun infrastructuren te gebruiken. Daarmee kunnen ze sneller profiteren van de economische voordelen van een grootschalige inzet van flash.”

Rohit Kshetrapal de CEO van Tegile: “CIO’s en ICT-managers zeggen dat voordelen als een veerkrachtige gegevensinfrastructuur, kostenefficiëntie en bescherming van hun investeringen voor hen aanleiding vormen om in een hoger tempo over te stappen van hun legacy storage-infrastructuur naar een volledig op flash gebaseerde omgeving. IntelliFlash HD geeft blijk van het motto van Tegile – één flash-platform voor alle workloads. We hebben een flash-platform geïntroduceerd dat de regels van het spel verandert. Ondernemingen kunnen hun zakelijke reactiesnelheid hiermee aanzienlijk verhogen tegen aantrekkelijk lage kosten.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.