Tintri breidt ondersteuning voor OpenStack uit met Cinder-driver en Red Hat-certificering

TintriTintri Inc., de leverancier van VM-bewuste storage-oplossingen voor virtualisatie- en cloud-omgevingen, maakt vandaag bekend dat het uitgebreide ondersteuning biedt voor OpenStack®. Het gaat onder meer om de introductie van een nieuwe Cinder-driver en certificering voor het Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform Ecosystem. Organisaties kunnen daarmee eenvoudiger dan ooit een OpenStack-omgeving implementeren of uitbreiden met behulp van de storage-systemen van Tintri.

Tintri is de eerste en enige leverancier die VM-bewuste storage-oplossingen aanbiedt aan gebruikers van OpenStack. In combinatie met de Tintri Cinder-driver stelt dit gebruikers in staat om individuele, op Cinder gebaseerde virtuele machines en volumes analyseren via de gebruikersinterface van Tintri. Ze kunnen daarbij een beroep doen op het besturingssysteem van Tintri en real-time analysemogelijkheden voor workload-beheer en probleemoplossing op het niveau van virtuele machines en volumes. Dit resulteert in eenvoudige schaalbaarheid, consistente prestaties en latency van minder dan een milliseconde. Binnen multi-tenantomgevingen op basis van OpenStack maakt dit ook een einde aan interferentie voor elke op Cinder gebaseerde VM en volume. De Tintri Cinder driver vormt een bijdrage van Tintri aan de OpenStack-gemeenschap en maakt deel uit van de OpenStack Liberty-release.

Tintri is Corporate Sponsor van de OpenStack Foundation en een Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform Ecosystem-partner. Beide statussen geven blijk van het streven van Tintri om klanten meer keuzevrijheid en productinnovatie te bieden.

“Het doet ons een genoegen om Tintri te verwelkomen als Corporate Sponsor van de OpenStack-gemeenschap”, aldus Heidi Bretz, directeur Business Development bij de OpenStack Foundation. “Onze samenwerking met het engineering-team van Tintri zal de gemeenschap helpen met het versnellen van innovaties in storage-oplossingen op basis van OpenStack.”

“Tintri geeft opnieuw blijk van zijn uitmuntende leiderschapskwaliteiten in de markt voor OpenStack. Red Hat is verheugd dat dit zijn neerslag vindt in een gecertificeerd en ondersteund product voor het Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform,” aldus Mike Werner, Senior Director Global Technology Ecosystems bij Red Hat. “Tintri is een prachtig voorbeeld van een vooruitstrevend bedrijf dat innovatieve oplossingen aanbiedt aan een breed klantenbestand. We zien ernaar uit om verder met Tintri samen te werken in zijn hoedanigheid als belangrijke partner binnen het OpenStack- en Technology Partner-ecosysteem van Red Hat.”

“OpenStack is uiterst geschikt voor cloud-omgevingen, en dat is het domein waarin Tintri een krachtige waardepropositie biedt”, zegt Ken Klein, de CEO en bestuursvoorzitter van Tintri. “OpenStack-gebruikers hebben behoefte aan voorspelbare prestaties en kant-en-klare schaalbaarheid zonder beheercomplexiteit. De VM-bewuste storage-oplossingen van Tintri bieden hen deze voordelen. Onze klanten kunnen op eigen tempo overstappen naar OpenStack en virtuele machines toevoegen aan een VMstore waarop reeds een of meer andere hypervisors draaien. Red Hat vertegenwoordigt een belangrijke eerste OpenStack-distributie voor Tintri, maar we zullen ook met de andere belangrijke distributies blijven werken om onze klanten optimale keuzevrijheid op het gebied van ICT-opslag te bieden.”

Meer informatie over de ondersteuning van Tintri voor OpenStack is te vinden op www.tintri.com.
Alle merken en auteursrechten vormen het eigendom van hun respectieve eigenaars.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.