TransIP lanceert out of the box load balancing

Leiden, 6 november 2017

Hostingprovider TransIP lanceert HA-IP Pro. Out of the box load balancing waarmee het mogelijk is om een highly available infrastructuur op te zetten en gemakkelijk bij te schalen.

Highly available infrastructuur

Het nieuwe product, dat het VPS-aanbod van de hostingprovider uitbreidt, verdeelt inkomend verkeer richting een website of applicatie gelijkmatig over twee of meerdere servers. Overbelasting van een infrastructuur wordt zo voorkomen in periodes van groot succes, bijvoorbeeld na een virale actie of vernoeming in het nieuws.

Health checks controleren continu de status van de gekoppelde VPS’en. Mocht een server onverhoopt onbereikbaar worden, dan wordt het verkeer automatisch doorgestuurd naar de overige servers. Een bezoeker zal daarom altijd op een beschikbare website of applicatie terechtkomen.

Out of the box set-up

HA-IP Pro neemt veel werk uit handen van systeembeheerders en developers. Dankzij de standaardconfiguratie kan de load balancer, na het koppelen van VPS’en, direct in productie. Daarnaast is het mogelijk om gemakkelijk een SSL-certificaat, waaronder het populaire Let’s Encrypt, te activeren en zo een beveiligde verbinding tussen bezoeker en website op te zetten. Voor het automatiseren van alle functionaliteiten van HA-IP Pro is een API beschikbaar.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.