Vernieuwende internetprojecten gezocht!

Eerste aanvraagronde SIDN fonds geopend van 8 april t/m 18 mei

Internet speelt een centrale rol in onze maatschappij. We kunnen eigenlijk niet zonder. Het biedt volop kansen en mogelijkheden, maar tegelijkertijd staat het internet zoals wij dat kennen –open, vrij en betrouwbaar- steeds meer onder druk. Het is zaak om nu te investeren in grensverleggende ideeën en projecten die het internet versterken of internet op een vernieuwende manier inzetten. SIDN fonds gaat hier vanaf vandaag mee van start: de website is gelanceerd en de eerste aanvraagronde is geopend!

Eerste call: een sterker internet
Tot en met 18 mei kunnen projectaanvragen worden ingediend. De eerste aanvraagronde richt zich op projecten die het internet versterken. Denk aan nieuwe toepassingen van digitale technologie, innovatieve en gebruiksvriendelijke software/hardware, zoals een gebruiksvriendelijke oplossing voor end to end encryptie bijvoorbeeld. Maar ook projecten die volwassenen, jongeren of kinderen uitrusten met kernvaardigheden om zich veilig, vrij en vol vertrouwen op internet te bewegen.

Financieringsmogelijkheden voor internetpioniers
Eddy Schuyer (bestuursvoorzitter SIDN fonds): “SIDN fonds is een onafhankelijk fonds, geïnitieerd en gefinancierd door SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland). SIDN fonds wil bijdragen aan het vergroten van de waarde van het internet voor de Nederlandse maatschappij en economie. Het fonds biedt financieringsmogelijkheden voor internetpioniers of partijen die een innovatief internet project naar de volgende fase willen brengen. Denk aan projecten met lef en disruptieve potentie die niet vanzelfsprekend financiering kunnen vinden.” Het bestuur wordt geadviseerd door experts en vertegenwoordigers van de Nederlandse internetgemeenschap, onder wie ZKH Prins Constantijn van Oranje, die zich als lid van de raad van advies aan het fonds hebben verbonden.

Inspelen op veranderingen in economie en maatschappij
Constantijn van Oranje (voorzitter raad van advies): “De economie en maatschappij veranderen snel, vooral door toedoen van nieuwe technologie met het internet als een centrale infrastructuur. Nu we veel afhankelijker worden van dat internet, is het ook heel belangrijk dat we ervoor zorgen dat dat internet open blijft, dat het betrouwbaar blijft en dat het een mondiale infrastructuur blijft. Daar is SIDN fonds voor opgericht. Om te zorgen dat we in Nederland werken aan het behoud van het internet zoals we dat kennen en het versterken daarvan. Maar ook om innovatieve toepassingen van internettechnologie in bijvoorbeeld de zorg of het onderwijs mogelijk te maken.”

Zie voor meer informatie, aanvraagmogelijkheden en criteria www.sidnfonds.nl.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.